Sporti në kryeqytet  promovohet përmes klubeve sportive të cilat realizojnë aktiviteteve të ndryshme sportive, gjithashtu edhe përmes sportistëve të cilët tregojnë rezultate kulmore në vend dhe jasht vendit.

Komuna e Prishtinës shënon rreth  105 klube publike aktive të regjistruara (deri në vitin 2016), të cilat në vartësi  të buxhetit, perfromancës së tyre, pjesëmarrjeve në gara, sukseseve  tjera edhe financohen nga drejtoria jonë.  Në kuadër të drejtorisë kemi klube aktive të cilat tregojnë rezultate te mëdha në vend, dhe jashtë tij.

Veprimtarinë sportive që e zhvillojnë këto klube janë të ndryshme duke filluar nga: futbolli, basketbolli, hendbolli, volejbolli, noti, atletika, shahu, boksi, kickboksi, pingpongu, tenisi, ski, bjeshkatari dhe alpinizem, shenjëtari dhe shigjetari, karate, taekwondo, xhudo, mundje, çiklizëm, aeronautik, peshëngritje, automobilizëm, bodybilding, gjimnastikë etj. 

 

  LISTA E KLUBEVE PUBLIKE SPORTIVE