Fillojnë procedurat e prokurimit për projektin e ndërtimit të Qendrës Kulturore për të Rinj dhe Bibliotekës në lagjen Kodra e Trimave

- 10 Dec 2019

Mbi 50% e fëmijëve të moshës 1 deri 5 vjeç nuk e kanë asnjë libër në shtëpi!

Pra, leximi si temë dhe libri si mjet i marrjes së dijës nuk është i instaluar ende në të gjitha shtresat e shoqërisë sonë.

Prandaj, duhet vazhduar investimi në infrastrukturë dhe aktivitete, që librat dhe leximi të bëhen pjesë e përditshmërisë në shoqëri, duke ofruar mundësi të barabartë për të gjithë qytetarët në komunitetet e tyre.

Sot kanë filluar procedurat e prokurimit për projektin e ndërtimit të Qendrës Kulturore për të Rinj dhe Bibliotekës në lagjen Kodra e Trimave.

Ky projekti është pjesë e bashkëpunimit të Drejtorisë së Kulturës dhe Universitetit UBT. Projekti kryesor është donacion nga Studio G+A Architects udhëhequr nga Arbër Sadiki, kurse ideuar nga Rilind Sadiku.