Njoftim për qytetarë - Vazhdon testimi i radhës i shndërrimit të gjithë unazës qendrore të Kryeqytetit në qarkore njëkahëshe për automjetet

- 26 Oct 2022

Të dashur qytetarë,

Ju njoftojmë se, nga dita e premte më datë 28 tetor deri të dielën më 30 tetor, vazhdon testimi i radhës i shndërrimit të gjithë unazës qendrore të Kryeqytetit në qarkore njëkahëshe për automjetet.


Qarkorja njëkahëshe gjatë këtyre ditëve do të jetë funksionale në drejtim të rrugëve:
- Rruga “Agim Ramadani”që nga semaforët pranë ish-menzës së Studentëve e deri te rreth-rrotullimi prapa ndërtesës së Komunë
- Rruga “UÇK” nga Parlamenti e deri te ish-Kino Rinia.
- Rruga “Migjeni” deri te ndërtesa e ish-OSBE
- Rruga “Luan Haradinaj” deri te semaforët pranë Bankës Qendrore
- Rruga “Ukshin Hoti”
- Rruga “Robert Dolli”


Ndërsa, rrugët e poshtë cekura do të jenë të mbyllura për automjete, me përjashtim të transportit publik, i cili do të qarkulloj në këtë pjesë me shpejtësi minimale të lëvizjes.
- Rruga “George Bush” deri tek semaforët pranë Katedrales.
- Rruga “Garibardi” deri tek semaforët pranë rrugës ”Dritan Hoxha”.
I gjithë procesi do të ndodhë në bashkëpunim të ngushtë me Policinë e Kosovës.


Ju bëjmë thirrje qytetarëve të Kryeqytetit të kenë durim përgjatë kësaj periudhe provuese të ndryshimit të qarkullimit me automjete, meqenëse qëllimi kryesor i gjithë procesit është zgjidhja afatgjate e lirimit të hapësirave të lëvizjes për këmbësorë sipas rekomandimeve të task forcës rrugore, si dhe lirimi i mbingarkesës së trafikut rrugor.