1536 raste aktive në Prishtinë me #covid19

- 06 Aug 2020

Përhapja e shpejtë e virusit dhe numri i shtuar i rasteve të reja me #covid19 janë vazhdimisht në rritje dhe kjo është shqetësuese!

Bazuar në të dhënat e marra nga IKShP dhe raportin e konsoliduar nga Shtabi Emergjent në Prishtinë del se momentalisht, që nga data 20 Mars deri sot kemi 3103 raste me #covid19 prej të cilave 1536 raste janë ende aktive. Kemi 1533 raste të shëruara dhe zyrtarisht të konfirmuara 34 raste që kanë përfunduar me fatalitet.

Mbajtja e maskës është një prej tri rregullave kryesore dhe masave mbrojëse për parandalimin e përhapjes së virusit dhe rëndimin e situatës edhe më shumë.

Të gjithë e kemi obligim që të ruajmë veten dhe të tjerët rreth nesh e të jemi të ndërgjegjshëm.

Sepse vetëm #bashkë mund të e tejkalojmë këtë sfidë!

Vazhdoni t'i mbani maskat, dezinfektoni duart dhe mbani distancë!

 

Statistikat sipas grupmoshave

 

 

Statusi i te sëmuarve

 

   

Grupmosha

Infektuar

Sheruar

Vdekur

Grand Total

%

1. 0 - 4

10

30

0

40

1%

2. 5 - 14

20

58

0

78

3%

3. 15 - 24

117

119

2

238

8%

4. 25 - 34

300

347

6

653

21%

5. 35 - 44

376

376

6

758

24%

6. 45 - 54

284

239

1

524

17%

7. 55 - 64

240

223

6

469

15%

8. 65 - 74

135

105

5

245

8%

9. > 74 vjeq

54

36

8

98

3%

TOTALI

1536

1533

34

3103

100%

 

 

 Statistikat sipas Gjinisë

 

 

Sipas Gjinisë

   

Gjinia

Infektuar

Sheruar

Vdekur

Grand Total

%

F

728

741

14

1483

48%

M

808

792

20

1620

52%

Grand Total

1536

1533

34

3103

100%

 

 

 Te infektuar sipas muajve

 

 

Të infektuar sipas muajve

 

   

Muaji

Infektuar

Sheruar

Vdekur

Grand Total

%

Mars

17

-

-

17

1%

Prill

51

-

-

51

2%

Maj

18

-

-

18

1%

Qershor

616

-

-

616

20%

Korrik

2178

-

-

2178

70%

Gusht

223

-

-

223

7%

TOTALI

3103

-

-

3103

100%

 

 

 Moshat me te prekura sipas gjinisë:

 

 

Të afektuar sipas moshës

   

Të afektuar sipas moshës

Mosha

F (nr.rasteve)

%

 

Mosha

M (nr.rasteve)

%

39

51

13%

 

32

54

15%

37

48

12%

 

40

46

13%

35

45

12%

 

38

43

12%

32

43

11%

 

36

42

12%

40

41

11%

 

56

39

11%

38

41

11%

 

31

38

11%

28

41

11%

 

34

37

10%

30

41

11%

 

43

37

10%

42

37

10%

 

56

21

6%

TOTAL

388

100%

 

TOTAL

357

100%